Po cestě z Ústí nad Labem, kde studuji, se nachází několik pohostinských zařízení. Obvykle se zastavujeme "U Doušů", ale o nich až někdy jindy. Teď nám padla do oka restaurace v Jestřebí. V této dědině se všehovšudy nachází dva hostince. Jeden se jmenuje Hostinec na Rychtě a Pohostinský dvůr "Pod Habsteinem. První podnik moc dobře známe, někdy se tam cestou zastavujeme na jejich úžasné koblížky a teplou čokoládu. Obzvláště v sychravém období je tam moc hezky, do ruky teplou čokoládu, těšení na koblížky a v kamnech tam krásně praská dříví, ještě mi tam chybí kocour. Tentokrát jsme však zvolili podnik vedle rychty, který patří stejnému majiteli. Obsluha byla hrozně milá a celé prostředí je vydařené. Restaurace využívá lokálních a sezónních surovin, což se mi moc líbí. Nikdo nestojí o zabijačku v létě a salát z rajčat v zimě.
Teplý citrusový nápoj s hroznovým vínem
Teplý mátový čaj s limetkou
Cukrkandly a medík na dochucení
Špenátová polévka se šunkou
Domácí špagety
Burgr s domácími kroketami
Žádné komentáře:
Okomentovat