Na tuhle záležitost jsem si vymezila celý jeden příspěvek. Pražská šunka je pojem, který byl za první republiky pojem, vyváželi jsme jí a byla to vybraná česká lahůdka. Výrobě šunky se věnuje i gurmán Roman Vaněk ve svém pořadu Jídlo s.r.o.. Takže výrobu tady nemusím rozebírat, určitě se na to podívejte, tenhle díl stojí za to a myslím, že ani Romanovi se od Františka nechtělo, nejradši by tam s nim zůstal a nad talířem šunky s kyselou okurkou by spolu rozebírali dobré jídlo. Ale zpátky k šunce, koupit si takhle 15 dkg, doma si ho pěkně dát na chleba, k tomu tu okurku vás vynese do nebe. Cena je sice necelých 60 Kč/dkg, ale není to něco, čeho si koupíte na víkend půl kila s budete to krájet do šunkafleků. Přikládám i etiketu s rodokmenem šunky, její původ totiž pochází od Přeštických pašáků. To je něco nepředstavitelného, ta chuť se nedá popsat, to prostě musíte zažít.
úterý 10. března 2015
Pražská šunka
Na tuhle záležitost jsem si vymezila celý jeden příspěvek. Pražská šunka je pojem, který byl za první republiky pojem, vyváželi jsme jí a byla to vybraná česká lahůdka. Výrobě šunky se věnuje i gurmán Roman Vaněk ve svém pořadu Jídlo s.r.o.. Takže výrobu tady nemusím rozebírat, určitě se na to podívejte, tenhle díl stojí za to a myslím, že ani Romanovi se od Františka nechtělo, nejradši by tam s nim zůstal a nad talířem šunky s kyselou okurkou by spolu rozebírali dobré jídlo. Ale zpátky k šunce, koupit si takhle 15 dkg, doma si ho pěkně dát na chleba, k tomu tu okurku vás vynese do nebe. Cena je sice necelých 60 Kč/dkg, ale není to něco, čeho si koupíte na víkend půl kila s budete to krájet do šunkafleků. Přikládám i etiketu s rodokmenem šunky, její původ totiž pochází od Přeštických pašáků. To je něco nepředstavitelného, ta chuť se nedá popsat, to prostě musíte zažít.
Na tuhle záležitost jsem si vymezila celý jeden příspěvek. Pražská šunka je pojem, který byl za první republiky pojem, vyváželi jsme jí a byla to vybraná česká lahůdka. Výrobě šunky se věnuje i gurmán Roman Vaněk ve svém pořadu Jídlo s.r.o.. Takže výrobu tady nemusím rozebírat, určitě se na to podívejte, tenhle díl stojí za to a myslím, že ani Romanovi se od Františka nechtělo, nejradši by tam s nim zůstal a nad talířem šunky s kyselou okurkou by spolu rozebírali dobré jídlo. Ale zpátky k šunce, koupit si takhle 15 dkg, doma si ho pěkně dát na chleba, k tomu tu okurku vás vynese do nebe. Cena je sice necelých 60 Kč/dkg, ale není to něco, čeho si koupíte na víkend půl kila s budete to krájet do šunkafleků. Přikládám i etiketu s rodokmenem šunky, její původ totiž pochází od Přeštických pašáků. To je něco nepředstavitelného, ta chuť se nedá popsat, to prostě musíte zažít.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Ta vypadá luxusně! Hned bych si dala :)
OdpovědětVymazat