úterý 10. března 2015

Pražská šunka

Na tuhle záležitost jsem si vymezila celý jeden příspěvek. Pražská šunka je pojem, který byl za první republiky pojem, vyváželi jsme jí a byla to vybraná česká lahůdka. Výrobě šunky se věnuje i gurmán Roman Vaněk ve svém pořadu Jídlo s.r.o.. Takže výrobu tady nemusím rozebírat, určitě se na to podívejte, tenhle díl stojí za to a myslím, že ani Romanovi se od Františka nechtělo, nejradši by tam s nim zůstal a nad talířem šunky s kyselou okurkou by spolu rozebírali dobré jídlo. Ale zpátky k šunce, koupit si takhle 15 dkg, doma si ho pěkně dát na chleba, k tomu tu okurku vás vynese do nebe. Cena je sice necelých 60 Kč/dkg, ale není to něco, čeho si koupíte na víkend půl kila s budete to krájet do šunkafleků. Přikládám i etiketu s rodokmenem šunky, její původ totiž pochází od Přeštických pašáků.  To je něco nepředstavitelného, ta chuť se nedá popsat, to prostě musíte zažít.







1 komentář: